Blog

Csökkentse a fertőzés kockázatát!

A betegségmegelőzés szempontjából a tisztítás és a fertőtlenítés különféle tevékenységek, de fontos mindkettőt megtenni. A tisztítás a felszíni szennyeződések eltávolítását jelenti a felületekről. A tisztítás nem pusztítja el a baktériumokat, de eltávolításuk révén csökkenti azok számát és a fertőzés terjedésének kockázatát. A fertőtlenítés során a vegyi anyagok a tárgyakon, felületeken lévő kórokozókat pusztítják el.

Ha otthonunkat tisztán tartjuk és rendszeresen fertőtlenítjük, akkor megakadályozzuk nem csak a koronavírus, de minden egyéb kórokozó terjedését is.

Rendszeresen fertőtlenítse otthonát!

Kezdje a tisztítással!

 • Azoknak a felületeknek a rendszeres tisztítása a legfontosabb, amelyeket a leggyakrabban megérintünk. Ez csökkenti annak a valószínűségét, hogy a vírus a tárgyak felszínéről a kezünkre terjed.
 • Tartsa be a gyártó utasításait!
 • A gyakran érintett tárgyakat és felületeket univerzális tisztítószerrel tisztítsa meg. Ilyenek pl. az:
 • íróasztalok, munkalapok,
 • billentyűzet, játékkonzolok,
 • telefonok, távirányítók ,
 • bejárati ajtók, padló,
 • kilincsek, ajtógombok, kulcsok, villanykapcsolók,
 • konyha és fürdőszoba (csapok, mosogató, munkalapok, WC, stb.),
 • autóban kormánykerék, sebváltó, kulcs, stb.

Folytassa a fertőtlenítéssel!

Használjon a felületnek megfelelő fertőtlenítőszert a címke útmutatása szerint! Bár az antibakteriális törlőkendők és tisztítószerek használata megfelelőnek tűnhet, ténylegesen nem fogják megvédeni a koronavírustól vagy más vírustól, mert nem minden háztartási tisztítószer tartalmaz vírust elpusztító hatóanyagokat. Ennek oka az, hogy a baktériumok és a vírusok két különböző kórokozó, ezért különféle termékek pusztítják el őket. Célszerű megvizsgálni a fertőtlenítőszer címkéjét annak érdekében, hogy a terméket baktériumok és vírusok ellen vizsgálták-e. Fontos, hogy olyan terméket válasszunk, amelynek a csomagolásának feltüntették, hogy „Elpusztítja a vírusok és baktériumok 99,9%-át”, vagy „Virucid”.

Ellenőrizze a termék lejárati idejét!

Kövesse a gyártó utasításait! Feltétlenül olvassa el a tisztítószerekre vonatkozó utasításokat, különben kockáztathatja, hogy azok hatástalanok lesznek, vagy károsodást okozhatnak.  Ahhoz, hogy hatásukat kifejtsék, a tisztítószereknek meghatározott ideig érintkezniük kell a felülettel a baktériumok és vírusok elpusztítása érdekében. A címkék utasításokat tartalmaznak a tisztítószer biztonságos és hatékony használatához, ideértve az óvintézkedéseket is, amelyeket a termék felhordásakor figyelembe kell vennie, például kesztyű viselése, a termék használata során megfelelő szellőzés biztosítása, megfelelő koncentrátum, felhordási módszer, behatási idő stb.).

Soha ne keverje össze a háztartási fertőtlenítőszereket egymással vagy más vegyi anyaggal!

Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a háziállatok és a gyermekek ne érjenek a fertőtlenített felületekhez mindaddig, amíg azok nem szárazak.
Az élelmiszerekkel érintkező felületekről a fertőtlenítőszert a hatóidő letelte után alaposan le kell mosni!

A tisztításhoz használt ruhákat mindig fertőtlenítse, magas hőfokon mossa ki.
A fertőtlenítés befejeztével alaposan mosson kezet!

 • A felületek tisztítása és fertőtlenítése során viseljen eldobható kesztyűt! A kesztyűt minden használat után el kell dobni.
 • Újrafelhasználható kesztyűk használata esetén ezeket a kesztyűket a tisztítására és fertőtlenítésére kell elkülöníteni, és nem szabad más célokra használni.
 • A kesztyű eltávolítása után azonnal tisztítsa meg a kezét.

Takarítás és fertőtlenítéskor is fontos, hogy a konyharuhák helyett egyszer használatos papírtörlőket használjunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .